Over de Schoorlse duinen

Een kompasloop speurtocht in de Schoorlse duinen is een avontuurlijke beleving voor jong en oud.

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Je kunt hier eindeloos genieten. Het is een oase waar je tot rust kunt komen maar ook op sportieve wijze actief bezig kunt zijn.

In de Schoorlse duinen vind je het hoogste duin van Nederland. Het duin is 55,4 meter hoog en is tevens een uitkijkpunt. Het uitzicht is prachtig. Je kijkt uit over Schoorl en het uitgestrekte Noord-Hollandse polderlandschap. Kijk je de andere kant op, dan kijk je uit over het dennenbos en zie je de Noordzee liggen.

Met de wind door je haren op een kickbike step door de Schoorlse duinen. In dit uitgestrekte natuurpark in Noord-Holland kun je jezelf uitstekend een dag of weekend vermaken.

Met Schoorl Actief ontdek je het Schoorlse duingebied op unieke wijze. Zo kom je tijdens onze kompaspuzzeltocht op kleine verscholen paadjes. Ook kom je op prachtige bospaden waar de aangegeven routes niet komen. Stap je op een kickbike step dan kun je een groter gebied verkennen. In de Schoorlse duinen mogen geen motorvoertuigen komen. Je kunt dus in alle rust genieten van je sportieve dagje uit.

Een prachtige plek in de Schoorlse duinen. Bij het vogelmeer kun je in alle rust genieten van de natuur en de vogels. In augustus kun je genieten van de fel paarse heide.

Het Schoorlse bos- en duingebied wordt uitstekend onderhouden. Op tal van plekken staan bankjes en picknicktafels. Neem een rugtas mee met wat eten en drinken en je kunt op een van de vele prachtige plekken picknicken. Zit je liever op een terrasje? Midden in het bos vind je de Berenkuil. Hier kun je even op adem komen en genieten van een hapje en/of drankje. Ook op het strand zijn meerdere paviljoens waar je wat kunt eten en drinken.

In de Schoorlse duinen zijn tal van picknicktafels te vinden. Neem wat lekkers mee van huis en geniet van een picknick.
 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer