Groepsuitje brandingkajakken

Groepsuitje brandingkajakken

 

Wanneer er een beetje wind staat verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn en is het super gaaf te ervaren hoe je met een kajak in de golven kunt spelen. Het is de kunst om overeind te blijven en surfend trucjes uit te voeren. Voor een beginner is omslaan onvermijdelijk, maar al snel zul je omringt door het opspattende schuim er in slagen van de golfen af te surfen en de kick van brandingkajakken uitbundig beleven.

Brandingkajakken op de golven van de Noordzee. Een van de leukste groepsuitjes in Noord-Holland!

Kajakken in de branding van de Noordzee

Brandingkajakken is een sport waarbij behendigheid, souplesse met een beetje lef en doorzettingsvermogen gecombineerd worden. Bij aanvang krijg je een wetsuit en andere kajakuitrusting. We varen met zogenoemde ‘sit on top’ kajaks. Dit is een stabiele surfkajak zónder spatzeiltje, waar je als het ware op zit. Als je er af valt kun je er gewoon weer op klimmen. Dit geeft een veilig gevoel. Je kunt desgewenst ook voor een wildwater-/brandingkajak kiezen. Dit moet je wel van tevoren doorgeven. Je zit dan in de kajak en krijgt een spatzeiltje om waardoor er geen water in de kajak komt.

Je krijgt eerst een begininstructie waarin onder andere wordt vertelt hoe je op de sit-on-top kajak zit, hoe je een peddel moet vast houden en wat de juiste technieken voor het kajakken zijn. Ook worden de kajak regels op zee vertelt, zo heeft namelijk een kajakker die van een golf af surft (naar het strand toe) voorrang op iemand die door de branding (richting zee) aan het peddelen is.

Informatie

Locatie:
Strand Camperduin 9 in Schoorl (meer informatie over ons strandpaviljoen vindt je hier).

Mogelijkheden voor brandingkajakken zijn:
Ochtend: ± van 10:00 tot 13:00 uur
Middag: ± van 14:00 tot 17:00 uur
Avond: ± van 18:00 tot 21:00 uur
Hele dag: ± van 10:00 tot 17:00 uur

Groepsgrootte:
Minimaal 6 personen en maximum 20 personen. Individuele inschrijven voor brandingkajakken? Surf dan naar onze website www.europagaai.nl.

Reserveren

Door Corona en andere problemen in de wereld is er een tekort aan gediplomeerde instructeurs en worden die voornamelijk op onze wildwaterkajakcursussen ingezet. Je kunt via het contactformulier of de e-mail een aanvraag indienen. Wij kijken dan of op de gewenste datum/tijdstip iets mogelijk is.

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer