Familiedag in Schoorl

Een gezellige familiedag in de Schoorlse duinen

Het bos- en duingebied van Schoorl is een prachtige locatie voor een gezellige familiedag. Voor jong en oud zijn er tal van leuke en sportieve activiteiten te doen. Organiseer je binnenkort een familiedag in Schoorl en ben je benieuwd wat je in de Schoorlse duinen kunt doen? Hieronder hebben we een aantal leuk activiteiten op een rijtje gezet.

Kompaspuzzeltocht

Een avontuurlijke en leerzame familiedag organiseren? Je kunt met de familie een kompasloop gaan doen! In de Kompasloopbox van Schoorl Actief zit alles wat je nodig hebt. De kompasloop ‘Avontuur’ is speciaal uitgezet voor families. Het is een prachtige route van ongeveer 2,8 km. Je start bij het bezoekerscentrum de Schoorlse duinen dit is ook het eindpunt. De route gaat over prachtige bospaden en door wijdse zandvlaktes. Als je geen pauzes houdt dan loop je de route in ongeveer 1,5 uur. Je komt veel mooie plekken tegen waar je kunt picknicken of met de familie een bos- en duin spel kunt doen. Je kunt er een dag vullend programma van maken.

Klik hier voor meer informatie over de Kompasloopbox.

Kickbike steppen

Een unieke en sportieve manier om de Schoorlse duinen te ontdekken is op een Kickbike step. Een kickbike step is een step voor volwassenen. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen deelnemen. Je stept met de wind door je haren door het bos en de duinen. Naar beneden gaat lekker snel. Omhoog vergt wat meer van je conditie. Je bepaald zelf het tempo. Onderweg kun je een pauze houden. Heerlijk met de familie in het duin picknicken. Of ga je liever wat eten bij een van de strandpaviljoens in Schoorl aan zee, Hargen of Camperduin? Een leuke familiedag in Schoorl wordt het zeker!

Klik hier voor meer informatie over het huren van kickbike steps.

Strandsportdag

Een familiedag op het strand is heerlijk! Je kunt een spectaculaire activiteit combineren met een wat rustigere activiteit. Zo is er voor ieder wat wils. Brandingkajakken kan eigenlijk niet ontbreken op een strandsportdag. Op een sit-on-top kajak surf je van de golf af naar het strand. Het water spat in het rond. Als je omslaat, geen paniek, je valt gelijk van je sit-on-top kajak af. Je draait hem recht en klimt er weer bovenop. Het brandingkajakken kun je combineren met discgolf, jeu de boules, beachvolleybal, speedminton of reuze twister. Je stelt de activiteiten van je familiedag helemaal zelf samen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan deze pagina.

Buitensportdag

Een uniek uitje voor een familiedag is een buitensportdag in de Schoorlse duinen. Je kunt kickbike steppen, een kompasloop of een gps-tocht combineren met een kleinere activiteit. Schoorl Actief zorgt ervoor dat de door jou gekozen activiteit klaar staat in het duin. Koorddansen op een slackline, van doel naar doel frisbeen met discgolf of met de hele familie op de reuze twistmat. Je kunt de dag helemaal zelf samenstellen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een buitensportdag in de Schoorlse duinen? Klik hier voor meer informatie.

Misschien zien we je binnenkort!

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer