De leukste spelletjes in het bos en duin

Een pauze inlassen tijdens een kompasloop of een kickbiketocht is een goed idee. Met z’n alle gezellig picknicken op een uitgestrekte zandvlakte of knus op een bankje midden in het bos. Voor de kids en/of wie geen genoeg kan krijgen van leuke activiteiten, is het tegelijkertijd een mooi moment voor een spelletje. Maar wat voor spelletjes kun je in het bos en duin spellen? We zetten een aantal van onze favoriete spellen op een rij.

Spelletjes in het bos en duin

1. Speur memory

Lente, zomer, herfst en winter. Dit bos- en duinspel is leuk in elk jaargetij. De spelleider verzamelt tien voorwerpen in het bos en legt deze naast elkaar. De groep mag er 1 minuut naar kijken. Daarna verstopt de spelleider de voorwerpen. Wie binnen 5 tot 15 minuten de meeste van de tien voorwerpen heeft onthouden en verzameld wint.

2. Dennenappel jeu de boules

Verzamel per persoon 3 รก 4 dennenappels. Leg een opvallend voorwerp op de grond en trek een stukje verderop een lijn. De groep gaat achter de lijn staan en gooit om de beurt zijn of haar dennenappels zo dicht mogelijk bij het opvallende voorwerp. Diegene wiens dennenappel het dichtst bij het voorwerp ligt wint de ronde en mag de volgende ronde als eerst gooien. Ben je met een grote groep? Dan kun je het spel in meerdere groepjes spelen. De winnaars spelen tegen elkaar totdat er een dennenappel jeu de boules kampioen overblijft.

3. Boompje wisselen

Kies een of twee tikkers. De andere spelers gaan (niet al te dicht op elkaar) bij een eigen boom staan en houden deze vast. Heb je een boom vast dan ben je veilig. Als het startsein wordt gegeven moeten de spelers van boom wisselen. Wordt je getikt dan ben je af. Je bent ook af wanneer je te lang bij dezelfde boom blijft staan. Kies een spelleider die hierop toeziet.

Of…

Je kunt van thuis ook een bal of frisbee meenemen en daar een leuk spel meespelen. Verstoppertje of tikkertje doen het ook altijd goed.

Veel plezier in de Schoorlse duinen!

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer