Kinderfeestje in Schoorl

Een leuk, actief en leerzaam kinderfeestje in de Schoorlse duinen.

Ben je opzoek naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje? Een kompasloop is leuk en leerzaam. De kinderen zijn actief bezig in de natuur. Ze leren hoe een kompas werkt en gaan opzoek naar de juiste route. Onderweg beantwoorden ze vragen over dieren en het bos en duin. In de Kompasloopbox van Schoorl Actief zitten alle elementen die je nodig hebt om de door ons uitgezette route te lopen. Het wordt sowieso een feest!

De Kompasloopbox

Je kunt de Kompasloopbox bestellen via deze pagina. Het basispakket bestaat uit een kompas, de route, een opdrachtenboekje en de benodigde informatie over de kompasloop. Je kunt elk item los bijbestellen zodat bijvoorbeeld elk kind zijn eigen opdrachtenboekje heeft en/of kompas. De kompasloopbox ontvang je binnen 3 werkdagen thuis. Je kunt dan geheel op eigen gelegenheid en wanneer je maar wilt starten met de kompasloop.

Picknicken & spelletjes

Halverwege de route kom je bij een grote speelkuil. Hier staat een grote picknick tafel. Dit is de ideale plek om even pauze te nemen. Neem gesmeerde broodjes mee, wat te drinken en wat lekkers. Deze speelkuil is ook ideaal wanneer je naast de kompasloop bos- en duin spelletjes wilt gaan spelen. Op deze pagina geven we een aantal voorbeelden van welke spelletjes leuk zijn om te doen.

Wedstrijdelement

Je kunt de kompasloop ook met meerdere groepjes lopen. Verdeel de kinderen in twee groepjes. Met ieder groepje gaat een begeleider mee. De groepjes krijgen een kompas, routekaart en opdrachtenboekje. De kinderen kunnen een team naam bedenken en deze op het opdrachtenboekje schrijven. Schrijf ook de starttijd in het opdrachtenboekje en ga van start. Het tweede groepje start ongeveer 15 รก 20 minuten na het eerste groepje. Zo kom je elkaar onderweg als het goed is niet tegen. Bij de finish schrijf je de eindtijd op. De opdrachten en vragen die de kinderen onderweg maken tellen als extra minuten wanneer ze een vraag of opdracht fout hebben gemaakt. De kinderen van het winnende groepje kun je een klein prijsje geven.

Themafeestje

Het kinderfeestje kun je ook een thema geven. Maak er bijvoorbeeld een piratenfeestje van. Laat de kinderen verkleed gaan als piraat. De kompasloop wordt dan een soort schat zoeken. Je kunt onderweg een schatkistje verstoppen met daarin iets lekkers. Onderweg kom je verschillende zandvlaktes tegen waar je dit kunt doen.

Ben je benieuwd geworden naar onze Kompasloopboxen? Op deze pagina vind je al onze boxen.

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer