Twisteren

Twisteren

 

Het rad wordt gedraaid. Iedereen die aan beurt is zet zijn hand of voet op een stip waarvan de kleur omgeroepen wordt. Soms sta je relaxt op de Twister XL maar regelmatig ook in een onmogelijke houding. Als je samenwerkt, kun je het iemand behoorlijk moeilijk maken.

Twister XL als groepsactiviteit

Bij Twister XL gaan de schoenen uit en legt de spelleider de regels uit. Tijdens het spel vallen er mensen af en wordt het speelvlak op de twister telkens verkleint. Zo blijf je elkaar in de weg zitten. Uiteindelijk blijft er één winnaar over. Dit hoeft echter niet de meest lenige gymnast te zijn. Door non-verbale samenwerking kun je iemand uitschakelen. Je mag namelijk onder het twisteren niet met elkaar praten. Wanneer de kleuren rondom degene die je wilt uitschakelen bezetten zijn, kan diegene de opdracht niet uitvoeren. Kan namelijk iemand de opdracht niet uitvoeren of valt iemand om, dan is voor diegene het twisteren afgelopen.

Het is ook niet toegestaan om buiten de handen en voeten om met andere delen van het lichaam contact te maken met de twister. Daarnaast moet een hand of voet voor minstens driekwart deel op de gekleurde stip staan. Natuurlijk heeft de scheidsrechter hierbij altijd het laatste woord en worden degene die afvallen direct beëdigd tot hulpscheidsrechters. Met z’n allen zien we meer dan één. Daarnaast is het ook leuk als degene die afvallen nog actief bij het twisteren betrokken blijven.

Twister XL groepsgrootte

De Twister XL is geschikt voor groepen t/m 20 personen. Het twisteren is een prima activiteit dat in combinatie met andere activiteiten van dit arrangement kan worden gekozen. Het twisteren is voor jong en oud en je hoeft er niet noodzakelijk super atletisch voor te zijn.

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer