Speedminton

Speedminton

 

Speedminton; een racket en een speeder, meer heb je niet nodig voor deze snelle en leuke sport. Het is een nog vrij onbekende sport die erg in opkomst is. Je kunt het op vele plekken spelen. Zelfs indoor is speedminton mogelijk wanneer er voldoende plek is. Maar… op het strand of in de duinen is en blijft het natuurlijk het allerleukste!

Wat is speedminton?

Speedminton is een combinatie van; tennis, squash en badminton. Door het speciale materiaal van de shuttle (speeder) wordt de shuttle veel minder afgeremd dan een normale shuttle van badminton. Dit maakt de timing van de slag veel strakker en makkelijker. Deze laagdrempelige sport is dynamisch en snel. Doordat de speeder zwaarder is dan een normale shuttle heeft hij minder last van de wind en kan er wel een snelheid van 290 km per uur bereikt worden. Het is ook mogelijk om als extra gewicht rubber ringen op de kop van de speeder te bevestigen. Dit verzwaren van de speeder is zinvol als de wind toeneemt of als er meer vaart in he spel gewenst is. Speedminton is gemakkelijk te leren en op vele niveaus te spelen. Iedereen kan meedoen.

Het spel

Speedminton kan net als tennis op twee manieren worden gespeeld. Namelijk door twee personen in een speedminton enkel spel of door vier personen in een speedminton dubbel spel. Nadat de keuze bekend is kan het veld worden afgebakend met lint en hoekdoppen. Een speedminton racket heeft veel weg van een tennisracket en is dus een stuk zwaarder dan die van het badminton spel. Het is de bedoeling dat men de speeder binnen het vak waarin de tegenstander staat op de grond weet te slaan. Dit levert telkens een punt op. Komt de speeder echter buiten de lijnen op de grond en heeft de tegenstander hem nog niet aangeraakt, dan krijg je een tegen punt. Net als bij tennis wordt er ook van veld gewisseld zodat een ieder even veel voordeel heeft van bijvoorbeeld de wind en/of de zon.

< Terug naar strandsportdag

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer