Diskgolf

Diskgolf

 
Tijdens een strandwandeling moet de disc (frisbee) met zo min mogelijk worpen in de “targets” worden gegooid. Onderweg is er volop tijd om lekker te kletsen. Disc golf is een leuk en sportief teamspel.

Het doel van het spel is je frisbee in zo min mogelijk worpen in een target ziet te gooien. De groep wordt verdeeld in kleine groepjes. Elke groep krijgt een eigen kleur frisbee. Op elke frisbee staat een nummer. Zo weet je welke frisbee van jou is. De groep die met het minst aantal worpen de finish haalt is de winnende groep. Daarnaast is er ook een individuele winnaar. Dit is de persoon die van de winnende groep het minst aantal worpen heeft gemaakt. Bij kleine groepen wordt het spel in één groep gespeeld. Wanneer de groep groter is, speel je in teams.

Disc golf in de Schoorlse duinen

In de duinen van Schoorl is een openbaar disc golf terrein. Hier staan vaste targets. Het gebied is vrij toegankelijk en iedereen kan hier disc golfen. Wij hebben de ervaring dat men met een groep de voorkeur heeft om exclusief zonder andere het spel te spelen. Daarom gebruiken wij mobiele targets. Deze kun je zelf verplaatsen. Je bepaald zo zelf de route en je hebt de afstanden zelf in de hand. Voor het disc golfen heb je een open vlakte nodig. In Schoorl zijn er een aantal mooie plekken waar het spel gespeeld mag worden.

Disc golf op het strand

Het strand heeft oneindig veel ruimte. Dit is dan ook een perfecte locatie om het disc golf spel te spelen. Met de wind mee gaat de frisbee extra hard. Gooi je tegen de wind in, dan kost het iets meer moeite. Je kunt het parcours zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Heb je vragen over deze activiteit? Neem dan contact met ons op.

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer