Bij het brandingkanoën gebruiken we onze speciale sit-on-top kajaks. Je kunt er uitstekend mee golf surfen en ze zijn nog stabiel ook. Bij het brandingkanoën met een sit-on-top kajak is een spatzeiltje (waarmee de kuip waterdicht wordt afgesloten) niet nodig. Je zit dus niet vast en mocht je omslaan dan val je er gewoon vanaf. Op zee kun je er ook weer eenvoudig opklimmen. Ideaal en veilig zodat iedereen spelenderwijs van het branding kajakken kan genieten. Voor dat je het weet surft je van elke golf!

Brandingkanoën instructie

Het brandingkanoën start met een korte instructie en veiligheidspraatje. Daarna stel je de kajak op maat en ga je de zee op. Je zult merken dat deze stoere sport voor eenieder goed te doen is. Spierballen zijn echt niet nodig. Wie relaxt blijft en doorzettingsvermogen heeft zal binnen no time koelbloedig de hoogste golven trotseren en de kracht van het water het werk laten doen. Bij het brandingkanoën draag je een zwemvest, helm en heb je een peddel. Vaar je in een gesloten kajak dan heb je ook nog een spatzeiltje aan. Bij een sit-on-top kajak is dit niet nodig. Als het wat kouder weer is draag je een wetsuit. Er zijn wetsuits met korte of lange mouwen en pijpen. Je kunt dus goed voorbereid met het branding kajakken van start gaan.

Het brandingkanoën speelt zich af in de golven. We varen dus geen tocht, zoals bij het zee kajakken het geval is.  We blijven zoveel mogelijk op dezelfde plek en gaan surfen en stoeien in de branding. Dat je bij het brandingkanoën moet kunnen zwemmen is vanzelfsprekend, maar dit willen we hierbij toch nog even benadrukken.

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer