Kompas wandelen

Kompas wandelen

 

Een kompaswandeling door het fraaie natuurgebied “de Schoorlse duinen”. Via smalle kronkelpaadjes en oude vervallen bospaden baan je jezelf een weg door het bos en de duinen. Je komt langs heidevelden, vennen of duinmeertjes en zal onderweg verschillende andere activiteiten en uitdagingen tegen komen.

Een kompaswandeling met opdrachten

Een kompaswandeling met leuke vragen en opdrachten. Tijdens het wandelen kom je langs de mooiste plekjes en zijn er verschillende punten waar andere activiteiten klaar staan. Hier kan de groep actief aan de slag of eventuele opdrachten vervullen. Het kompas is een oer oud hulpmiddel om de juiste weg te kunnen navigeren. Een ooglap en een haak zouden je het piratengevoel kunnen geven dat bij een kompaswandeling toch al sterk leeft. Kies je voor het kompas dan ga je zelf aan de slag. Wordt het een GPS, dan laat je een navigatiesysteem de weg voor je wijzen. Voordat de kompaswandeling van start gaat is er eerst uitleg over de werking van het kompas en hoe je die het beste kunt gebruiken.

Voor wie?

Deze kompaswandeling is voor volwassenen. De wandeling duurt ca. 2,5 uur. Kinderen die vaker lange wandelingen maken kunnen mee. De route is niet geschikt voor kinderwagens. Voor kinderfeestjes en familiefeestjes hebben we een speciale kinderkompasloop. Deze is te bestellen via deze pagina. Je krijgt een box met alles wat je nodig hebt thuisgestuurd en kunt op eigen gelegenheid het duingebied van Schoorl ontdekken met het kompas!

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer