GPS-Tocht dag of nacht

GPS-Tocht dag of nacht

 

Een GPS wandeling is een leuke activiteit voor een groepsuitje. De afkorting GPS staat voor Global Positioning System. Een GPS bepaald door middel van communicatie met satellieten je positie. Het apparaat geeft met een pijl de te volgen route langs de verschillende “waypoints” aan. Op deze “waypoints” worden diverse “special tasks” en teamwork opdrachten uitgevoerd.

Zoek je weg door het duin met een GPS wandeling

Na een korte instructie over de GPS ga je in groepjes op pad. De GPS wandeling leidt je onder andere door de schitterende natuur van de Schoorlse duinen. Ieder groepje krijgt een rugtas mee met daarin in wat drinken en een versnapering voor onderweg. Verder krijg je als groep een handleiding waarin je opdrachten en vragen vindt welke je onderweg moet zien op te lossen.

Wedstrijdelement

Het wedstrijdelement tijdens deze GPS wandeling is gebaseerd op de snelste tijd. Je hoeft echter niet te rennen want voor goed opgeloste vragen en opdrachten krijg je flink wat bonuspunten. Met deze bonuspunten wordt de eindtijd beïnvloed. De eindtijd van de loop zelf speelt een beperkte rol maar kan wel doorslaggevend zijn! laat je slenter schoen thuis en neem stevige doorstappers mee.

In het buitensport arrangement

Wanneer je in het arrangement buitensportdag voor een GPS wandeling kiest dan is dit de hoofdactiviteit. Onderweg kom je langs mooie plekken waar wij met andere activiteiten zullen staan. Zo kun je ervoor kiezen om onderweg in het bos te gaan koorddansen op een Slacklines. Of speel je liever een spelletje Jeu de boulles? Je stelt zelf het arrangement samen.

< Terug naar buitensportdag

 

Over de Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer

Sportpaviljoen Camperduin

Op het Noordelijke deel van het strand van Camperduin staat paviljoen Hookipa Beach. Vanuit hier organiseert Schoorl Actief strandsportdagen Lees meer