Oudhollands sjoelbak Sjoelen

Oudhollands sjoelbak Sjoelen

 

Oudhollands sjoelbak Sjoelen als gezellige groepsactiviteit!

Oudhollands sjoelbak Sjoelen stamt uit het begin van de 19e eeuw en is een oer Hollands wedstrijdspel. De mega grote sjoelbak van Schoorlactief is uniek en zeer geschikt als leuke groepsactiviteit maar heeft ook de facetten voor verbindend teambuildingsuitje.

Naast het bedenken van de reuze-twistmat en de speleo-klimbox innoveerde Schoorlactief het Oudhollandse sjoelbak Sjoelen tot een geweldig team-spel dat op verschillende manieren kan worden gespeeld.

A – Individueel met acht personen tegelijk of door het wisselen van groepjes ook geschikt voor grotere groepen

De Oudhollandse sjoelbak wordt opgebouwd met acht aaneengeschakelde sjoelbakken aan elkaar (200 cm x 330 cm) of in twee rijen van vier aaneengeschakeld tegenover elkaar (400 x 165 cm). De normale gangbare regels voor het sjoelbakken zijn van toepassing en de spelers spelen allen individueel Oudhollands sjoelbak Sjoelen. In een wedstrijd is er dan uiteindelijk een de winnaar.
B – Individueel en als groep met acht personen tegelijk
De team sjoelbak wordt opgebouwd in twee rijen van vier aaneengeschakeld tegenover elkaar (400 cm x 165 cm). Het vangschot aan het einde van de sjoelbak wordt vervangen door een plank met sleuven waar de sjoelstenen doorheen passen. In feite ontstaat er nu een situatie met drie sleufplanken achter elkaar. Het wordt dus mogelijk om bij het Oudhollands sjoelbak Sjoelen de sjoelstenen via jouw opvangbak en de opvangbak van de sjoelbak tegenover je door te schuiven naar het afschuif gedeelte van de sjoelbak van je over buurman/vrouw. Alleen schijven die in de opvangbak worden gespeeld tellen voor de punten en daarbij tellen jouw schijven in de opvangbak van je overburen dubbel. Verder zijn de spelregels hetzelfde als bij A.
C – Als groep met acht of meer personen tegelijk
De sjoelbak wordt opgebouwd en gespeeld als bij B, maar men is niet meer verplicht om individueel zijn/haar dertig sjoelstenen alleen op de eigen sjoelbak te gebruiken. Elk team kan overleggen op welke sjoelbak en in welk opvangdeel een schijf het beste gespeeld kan worden. In overleg en met het juiste inzicht kan ieder team hier voordeel uit halen. Het Oudhollands sjoelbak Sjoelen veranderd hierdoor in een teambuildingsspel.
D – Als groep met acht of meer personen tegelijk
De sjoelbak wordt zonder tussenschotten en opvangbakken opgebouwd en het speelveld is 200 cm x 330 cm. In het midden wordt het speelveld gescheiden in twee vlakken. Dit gebeurd door een doorschuifbalk met zestien sleuven waardoor de sjoelstenen naar het andere veld geschoven kunnen worden. Ieder team krijgt 120 sjoelschijven te verdelen en probeert tijdens het Oudhollandse sjoelbak Sjoelen zoveel mogelijk schijven op het speelveld van de tegenstander te krijgen. Ter hoogte van plek waar normaal de schuifbalk zit loopt nu een lijn. Alle sjoelstenen die binnen de lijn liggen krijgen een punt en het team met de meeste punten wint. Ook hier heeft het Oudhollands sjoelbak Sjoelen een hoog teambuildingsgehalte.
Het Oudhollands sjoelbak Sjoelen is een binnen activiteit. Alleen bij mooi weer kan het spel buiten worden gespeeld. De sjoelbak mag namelijk niet nat worden in de regen.
Het combineren met andere activiteiten is prima mogelijk. Vliegeren, disk-golf, jeu de boules, reuze twister of onze speleo-klimbox zijn slechts een paar voorbeelden.
 • Locatie: iedere gewenste overdekte locatie.
 • Programma (ander tijdstip in overleg)
  Ochtend: 10:00 – 13:00 uur
  Middag: 14:00 – 17:00 uur
  Avond: 18:00 – 21:00 uur
  Hele dag: 10:00 – 17:00 uur
 • Groepsgrootte: minimaal 20 personen.
 • Catering optie: catering of picknick. Voor meer informatie zie de pagina picknick.
 • Extra kosten: de transporteren kost voor het Oudhollandse sjoelbak Sjoelen spel zijn 0,35/km.
Vul voor een prijsberekening en/of het aanvragen van een offerte het onderstaande formulier in.
Korting voor schoolgroepen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 10%.
Buiten de weekeinden en feestdagen geldt een korting van 10% op de verhuurprijs.

Bekijk de foto’s!
Zie ook onze websites: www.doolhof.info / www.speleologie.biz / www.klimwand-huren.nl

 

Laatste Nieuws