Brandingkajakken

Brandingkajakken

 

Brandingkajakken in de branding van de Noordzee

Wanneer er een beetje wind staat verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn en is het super gaaf te ervaren hoe je met een kajak in de golven kunt spelen. Het is de kunst om overeind te blijven en surfend trucjes uit te voeren. Voor een beginner is omslaan onvermijdelijk, maar al snel zul je omringt door het opspattende schuim er in slagen van de golfen af te surfen en de kick van brandingkajakken uitbundig beleven.

Brandingkajakken is een sport waarbij behendigheid, souplesse met een beetje lef en doorzettingsvermogen gecombineerd worden. Bij aanvang krijg je een wetsuit en andere kajakuitrusting. We varen met zogenoemde ‘sit on top’ kajaks. Dit is een stabiele surfkajak zónder spatzeiltje, waar je als het ware op zit. Als je er af valt kun je er gewoon weer op klimmen. Dit geeft een veilig gevoel. Je kunt desgewenst ook voor een wildwater-/brandingkajak kiezen. Dit moet je wel van tevoren doorgeven. Je zit dan in de kajak en krijgt een spatzeiltje om waardoor er geen water in de kajak komt.

Je krijgt eerst een begininstructie waarin onder andere wordt vertelt hoe je op de sit on top zit, hoe je een peddel moet vast houden en wat de juiste technieken voor het kajakken zijn. Ook worden de kajak regels op zee vertelt, zo heeft namelijk een kajakker die van een golf af surft (naar het strand toe) voorrang op iemand die door de branding (richting zee) aan het peddelen is.

 • Locatie: Strand Camperduin 9 in Schoorl (meer informatie over locaties vindt je hier)
 • De mogelijkheden voor brandingkajakken zijn:
  een ochtend: 10:00 – 13:00 uur
  een middag: 14:00 – 17:00 uur
  een avond: 18:00 – 21:00 uur
  een hele dag: 10:00 – 17:00 uur
 • Groepsgrootte: minimaal 6 personen en maximum 20 personen. Is de groep groter dan kun je bij arrangementen voor een strandsportdag kiezen.
  Voor individuele inschrijvingen kun je hier terecht.
 • Catering optie: catering of picknick op het strand. Voor meer informatie zie de pagina picknick.
 • Meerdere activiteiten: wil je meerdere activiteiten kijk dan bij arrangementen sportief stranduitje.
Vul voor een prijsberekening en/of het aanvragen van een offerte het onderstaande formulier in.
Korting voor schoolgroepen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 10%.

Kijk voor individuele deelname of kleine groepjes brandingkajakken ook eens op www.brandingkajakken.com
 

Laatste Nieuws

Sign up for Newsletter: