Zomer activiteiten

Zomer activiteiten

 

Zomeractiviteiten

Opzoek naar leuke activiteiten in het- voor- en najaar en de zomer?

Alle facetten voor een sprankelend groepsuitje vindt je in de omgeving van Schoorl. Op zoek naar leuke zomeractiviteiten? Trotseer eens de branding van de Noordzee in een kajak of raft of ontdek het bos- en duingebied door middel van een kompasloop of ga eens steppende op een kickbike door de duinen. Er is vast en zeker een activiteit die bij jou past!

Onze zomeractiviteiten zijn vanaf  april t/m oktober

Schoorl heeft landelijk gezien relatief weinig neerslag en veel droge dagen. Dit zorgt voor ideale omstandigheden bij veel van onze zomeractiviteiten.

Het kajakken en raften in de branding op zee zijn uiteraard minder afhankelijk van het mooi weer dan de meeste andere activiteiten. Je draagt namelijk een warm wetsuit en wordt toch wel nat. Ook bij een kompasloop kun je jezelf nog enigszins beschermen met regenkleding en een paraplu

Sommige activiteiten kunnen bij bepaalde weersomstandigheden niet doorgaan. Zo is bijvoorbeeld kite-vliegeren zonder wind geen optie of waait de shuttle bij speedminton als het stormt alle kanten op. Natuurlijk zullen wij in dergelijke situaties een zo goed mogelijk alternatief aanbieden, maar je kunt in dat geval ook het bedrag terug betaald krijgen.

 

Brandingkajakken

Brandingkajakken
Wanneer er een beetje wind staat verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn en is het super gaaf te ervaren hoe je met een kajak in de golven kunt spelen. Het is de kunst om overeind te blijven en surfend trucjes uit te voeren. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Brandingraften

Brandingraften
Met een grote groep kan een branding raft estafette wedstrijdje een sensationele groepsactiviteit zijn. Dit zeer sportieve groepsuitstapje vertegenwoordigd een hoog gehalte van teambuilding. Zonder een goede samenwerking maak je geen enkele kans. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Kickbiken

Kickbiken
Op een kickbike (mountainbikestep) ga je de duinen in. In het 1.800 hectare Schoorlse natuurgebied met aanzienlijke hoogteverschillen kun je uren lang kickbiken. Genietend van de schitterende duinen, zandvlaktes, heidevelden en dennenbossen, trap je omhoog en zoef je in een rap tempo weer naar beneden. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Disc golf

Disc golf
Een leuke activiteit waarbij een schitterend parcours door het bos en duin of over het strand wordt afgelegd. Je wandelt van "target" naar "target" en probeert met zo min mogelijk worpen de disk (frisbee) in de "targets" te werpen. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Kompasloop

Kompasloop
Een rugzak met benodigde attributen, een kompas en een handleiding zijn de ingrediënten om op unieke wijze het Schoorlse duingebied te leren kennen. Via allerlei tussendoor paadjes en oude vervaagde wandelpaden baan je jezelf een weg door de duinen. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

GPS tocht wandeling

GPS tocht wandeling
GPS staat voor Globel Positioning System. Door middel van communicatie met satellieten geeft de GPS tijdens deze tocht je positie en de te volgen route langs de verschillende "waypoints" weer. Op deze "waypoints" worden diverse "special tasks" en teamworkopdrachten uitgevoerd. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Pijl en Boogschieten

Pijl en Boogschieten
Boogschieten is een leuke groepsactiviteit en ideaal voor bedrijfsuitjes en familiefeestjes. Bij boogschieten komt een timmermansoog en opperste concentratie goed van pas. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Speedminton tennis

Speedminton tennis
Een racket en een speeder, meer heb je niet nodig voor deze snelle en leuke sport. Speedminton is een nog vrij onbekende sport, die erg in opkomst is. Je kunt het op vele plekken spelen, maar op het strand is en blijft het natuurlijk het leukst.

Reuze twister wedstrijd

Reuze twister wedstrijd
Wie kent het niet; een draaischijf met vier kleurtjes, een grote mat met gekleurde stippen en iedereen heeft de kans om in de meest uiteenlopende of onmogelijke standjes uit te komen. De Reuze Twister is voor jong en oud. Lenigheid kan erg goed van pas komen, maar spannen de andere tegen jou samen dan kun je het nog behoorlijk moeilijk krijgen.

Kiten met matras vlieger

Kiten met matras vlieger
Kiten op het strand en heerlijk uitwaaien in de wind. Een bestuurbare matrasvlieger zoeft van links naar rechts heen en weer. Bij een windvlaag gaan de hakken stevig in het zand en wie het onder de knie krijgt draait misschien wel achtjes in de lucht.

Speleologie en klimmuur

Speleologie en klimmuur
Ben je op zoek naar iets unieks sportief? Deze mobiele speleologie box en klimwand in 1 is zeer apart en erg leuk voor een sportief groepsuitje, bedrijfsfeestje, kinderpartijtje, familiefeestjes of op markten en bij evenementen. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Oudhollands sjoelbak Sjoelen

Oudhollands sjoelbak Sjoelen
Sjoelen is een oer Hollands spel maar sjoelbakken in teamverband is een uniek groepsuitje en erg geschikt als teambuildingsactiviteit of idee voor een uitstapje met school of het personeel van een bedrijf. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Kajak puzzeltocht Alkmaar

Kajak puzzeltocht Alkmaar
Een puzzeltocht in de kajak door de grachten van Alkmaar. Al peddelend kom je op de mooiste plekjes en langs fraaie bezienswaardigheden. Zeer geschikt voor liefhebbers van natuur, cultuur en sportief maar ook voor diegene die van nadenken houden. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Multimedia race op maat

Multimedia race op maat
Bij de multimedia race komen digitale- en sportieve aspecten samen. Voor aan een bureaustoel gekluisterde kan dit een openbaring zijn en voor de digitale analfabeet een praktische training. Het programma wordt op maat gemaakt. Klik op de afbeelding voor meer informatie en om te reserveren.

Laatste Nieuws